Geschiedenis

Hallo, iedereen die iets over ons bedrijf wil weten.

Op deze wijze willen wij u graag iets meer vertellen over ons bedrijf en de geschiedenis van ons reeds meer dan dertig jaar bestaande snackbar.
Namens al onze medewerkers, veel leesplezier.
Gert en Ina Hilhorst.

Het ontstaan van Hillies snackbar

Gert is eigenlijk toevallig in het vak verzeild geraakt.

Toen hij in dienst zat, studeerde zijn “slapie” voor het vak en zo las Gert zo nu en dan wat mee uit de studieboeken.
Hij vond het wel interessant, maar na de diensttijd ging hij weer gewoon aan het werk als loodgieter.

Ina was toen nog bezig met haar opleiding aan de Tuinbouwschool in Zwolle en werkte onderwijl regelmatig in een bloemenzaak.
Toen Gert in de strenge winter van 1982-1983 in de vorstverlet kwam en zich stierlijk begon te vervelen kocht hij een oude Ctroën-patatbus en begon deze op te knappen. Het was eigenlijk niet eens de bedoeling om hem zelf in gebruik te nemen, maar meer om hem weer te verkopen.
Maar toen de wagen klaar was zijn Gert en Ina eigenlijk voor de lol begonnen om patat en snacks te gaan bakken en te verkopen.
Eerst wat venten in de buurt van De Wijk en Koekange en vanaf mei 1983 aan de rand van het marktterrein.

Inmiddels hadden ze een leuke vaste klantenkring opgebouwd die enthousiast waren over hun producten en dat ook lieten merken. De oude bestelwagen werd al snel te klein en werd ingeruild voor een grotere.Toen deze na een paar jaar ook te klein werd werd de grote stap gewaagd naar nieuwbouw. In 1985 en 1987 werden de twee panden gebouwd en verbouwd. Na de laatste verbouwing in 2001 werd een gezinshoek met speeltoestel en een gastvrij interieur met zo’n 70 zitplaatsen gerealiseerd, tevens werd alle apparatuur vernieuwd zodat Hillies weer aan de hoge kwaliteitseisen voldoet die door de overheid, de klanten en de medewerkers, maar vooral door Gert en Ina zelf worden gesteld.

 

Hillies bestaat 25 jaar!

Een jarige krijgt cadeaus maar Hillies trakteert. Gert en Ina Hilhorst besloten gratis puntzakken uit te delen net als in 1985 toen ze vierden dat het nieuwe pand open ging. De lekkerste patatten haal je in Staphorst, “goede patat, goed vet op de juiste temperatuur” doet Gert het geheim uit de doeken. Hij maakt gebruik van frituurvet dat speciaal uit België wordt gehaald. OM 13.00 uur staat er al een flinke rij voor de deur en een paar tellen voor één is het aftellen geblazen.
Dan begint de run op gratis friet. Medewerker Alfons Nijenhuis die al 23 jaar bij Hillies werkt, mag de eerste puntzak, gevuld met goudgele frieten uitdelen. Er worden een kleine 2000 puntzakken patat uitgedeeld.

Hillies 30 jaar in 2013.

Als u de geschiedenis gelezen heeft is het u vast opgevallen dat Hillies in 2013 inmiddels al 30 jaar bestaat. In al die jaren zijn zij met de tijd meegegaan en is het pand vernieuwingen ondergaan. Ook in 2013 heeft het pand een verbouwing ondergaan, zowel de voorgevel als het interieur. Hillies snackbar heeft een strakke en moderne uitstraling.

 

 

 

Graag tot ziens bij Hillies Snackbar!!